מחלת מעי דלקתית-אפשרות רק לטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/03/2017 | 17:24 | מאת: נעמה

שלום רב, בת25. לפני חודשיים התחיל דם בצואה .וכאבים עמומים בבטן תחתונה. עברתי בירור שכלל קולונסקופיה וביופסה שהדגימו uc מוגבל ל10 ס״מ ברקטום. לציין שאין חום,שלשולים או היסטוריה משפחתית של מחלות מעי. לא מעשנת. שאלתי :האם אפשר לשלוט על המחלה בטיפול תרופתי , מה הסיכוי לסיבוכים של המחלה ? והאם אפשר לנהל חיים רגילים כי אני סטודנטית

18/03/2017 | 14:55 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

המחלה אצלך קצרה ומוגבלת רק לרקטום. בהחלט אפשר להשתלט תרופתית ולנהל חיים רגלים. צפויות התלקחויות מדי פעם אך ניתן בהחלט לטפל ולהשיג הפוגה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה