מיצי מרה בקיבה למה זה קורה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/03/2017 | 19:47 | מאת: מרי נתן

שלום רב! לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח כריתת כיס מרה שהיתה בו אבן גדולה מאד. כעת יש לי הרבה כאבים במרכז הבטן העליונה והרגשה לא טובה משם. כאבים כאלה החלו גם כשלושה חודשים לפני הניתוח וכעת הם חמורים יותר. כל מאכל שיש בו מעט שומן גורם לשילשולים. בגסטרוסקופיה נמצאה גסטריטיס כרונית וכמות בינונית של מרה בקיבה. נאמר לע שזה בעקבות הניתוח והומלץ על נקסיום 40 פעם ביום לחודשיים. האומנם זה מהניתוח? האם זה מסוכן? האם יהיה צורך בניתוח תיקון או שזה מחלים בעזרת תרופות? מדוע זה קורה? כמה זמן יעבור עד שאוכל לאכול שוב כרגיל?

13/03/2017 | 15:11 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

לאחר ניתוח כריתת כיס מרה תיתכן בעיה בספיגת שומנים שגורמת לשלשול. יש אופציה לתת טיפול במלחי מרה. ממליץ יעוץ במרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה