בדיקת דם לאבחון צליאק - לאכול גלוטן לפני?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/02/2017 | 10:40 | מאת: מיטל

שלום :) סובלת המון זמן מנפיחות בבטן, גזים, כאבים ושלל תופעות... במקביל לבדיקות נוספות (קנדידה, הליקובקטר), רופאת המשפחה נתנה לי גם הפניה לבדיקת דם לצליאק. ללא קשר לכך, בחודש האחרון התחלתי דיאטה, בה אני נמנעת מסוכר וגלוטן כמעט לחלוטין... וגם באופן כללי, הנני טבעונית כמה שנים ומשתדלת לאכול בריא (לא אוכלת חטיפים, פסטות, לחמניות מקמח לבן וכו'...). שאלתי היא: כמה זמן עליי לאכול גלוטן לפני בדיקת הדם, כדי שהתוצאות יהיו אמינות? האם במשך שבוע-שבועיים נניח, זה בסדר? וגם - באיזו כמות עליי לאכול גלוטן לפני הבדיקה? האם 2 פרוסות לחם שיפון ביום בלבד זה מספיק, נניח? או שאני צריכה ממש "להעמיס"? תודה רבה מראש! :)

שלום לך,, אם אכילת גלוטן אינה גורמת לתסמינים קשים, מומלץ לצרוך לפחות 3 גר' ביום למשך כחודש טרם הבדיקה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה