עמילאז וליפאז בדלקת בלבלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/02/2017 | 18:24 | מאת: אחת

שלום רב להבנתי בעמילז וגם בליפאז המדדים עולים במצב של דלקת בלבלב אך לאחר מספר ימים הם חוזרים לערכים תקינים... כיצד ניתן אם כך לאבחן דלקת בלבלב כ9 ימים לאחר ההתקף כאשר לא מעוניינים לעבור בדיקת סי טי? בנוסף רציתי לדעת האם במקרה של דלקת בלבלב לרוב מדובר בכאב קשה אשר יגרום לחולה להגיע למיון או שלא בהכרח ויכול להיות מדובר בכאב בינוני?

שלום לך, קיימים תסמינים קליניים , מעבדתיים, והדמייתיים מכוונים. קשה לקבוע זאת בוודאות מבלי הנ"ל. אכן בד"כ מדובר בכאבים עזים שמחייבים פניה אך בהחלט לא בהכרח במצבים קלים יותר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה