הסיבות לאי פוריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

21/11/2008 | 22:01 | מאת: נטע

שלום, רציתי לדעת מהם הסיבות לאי פוריות ?

24/11/2008 | 14:37 | מאת: חיפאית

נטע, כדי לענות על שאלה כזאת צריך לתת הרצאה שלמה, ונראה לי שזה לא מתאים למסגרת פורום כזה. אני לא רופאה, אבל כך ההגיון אומר... אני מציעה לך לחפש בגוגל לפי מילות מפתח מתאימות.

24/11/2008 | 21:36 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנטע שלומות, אני מתנצל על התגובה המאוחרת בשל שהות בחו"ל. הסיבות לאי פוריות מתחלקות למס' מישורים: 1. הפרעות בביוץ. 2. הפרעות מכאניות, דהיינו חסימות חצוצרתיות או פגמים בחלל הרחם. 3. בעיות של פריון הגבר, דהיינו איכות הזרע. לעיתים הסיבות יכולות להיות משולבות, כמו למשל חסימה חצוצרתית יחד עם בעיית הזרע של הגבר. חייבים לציין שבטכנולוגיות החדישות של היום, כולל הפריה חוץ גופית, ניתן לעזור ולפתור את רוב מצבי אי הפוריות. בברכה, פרופ' דב פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות