החזרת טריים או מוקפאים?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

30/07/2014 | 08:57 | מאת: נוגה

שלום לך ד"ר פלדברג, לפני שבועיים עברתי הפלה בשבוע 10 אחרי IVF. במהלך החודש האחרון לפני ההפלה חוויתי כאבים בלתי נסבלים בשל שחלה מוגדלת אבל עם אופטלגין זה עבר אבל חזר על עצמו שוב ושוב. ההפלה הייתה בגלל סיבה אחרת שאינה קשורה לשאלתי. נותרו לי 2 עוברים מוקפאים ואם הם לא יקלטו אצטרך לעבור שוב IVF. שאלותיי הן: 1. האם הסיכוי נמוך יותר לקליטה כשמדובר בעוברים מוקפאים? 2. לאור הכאבים של השחלה המוגדלת שמשולבת עם הריון, האם אוכל לבקש שבע"ה כשתהיינה הפריות אז להמתין חודש ורק אז להחזיר? כי לעבור שוב את גיהנום הכאב עם ההריון זה נראה לי נוראי... )-: תודה מראש!

24/08/2014 | 12:18 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנוגה שלום רב, למרות סיכויים נמוכים יותר בהחזרת עוברים מוקפאים מאשר בטריים מומלץ תמיד להחזיר את המוקפאים ולחסוך את התהליך המייגע של IVF רגיל. אין ספק שמומלץ להמתין עוד חודש עד להחזרה של עוברים מופשרים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום טיפולי פוריות