בדיקת זרע עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

13/03/2009 | 17:48 | מאת: לירון

שלום רב: אני ובעלי מזה כשנה מנסים להרות לפני מ'ס חודשים נשלחתי ע'י רופא הנשים לבדיקות שגרתיות בוצע לי אולטרסאונד בדיקות הורמונליות ופפס כמו כן בעלי נשלח לבדיקת זרע וקיבל את התשובות הבאות: abstinence days 3 semen ph 8.5 semen viscosity normal semen colour לבן sperm motility 1 hr בודדים concentration פחות מ -1 semen wbc 1-2 semen rbc - morpho abnormal - morpho def tail - immature cells - neck midpiece defect - bacteria+ הערות מעבדה: מעט תאים לא תקינים מורפולוגית אחדים בתנועה חלשה מיהרנו והגענו לרופא הנשים שמסר כי אכן התוצאות אינם מאירות פנים וזה הבעיה שבעצם אין הריון מזה שנה וחצי הרופא נתן לבעלי לבצע בדיקת תרבית שתן וכן בדיקת דם הורמונלית ולהמתין 3 חודשים ולבצע בדיקת זרע חוזרת והפנה לאורולוג כמו כן נתן לו כדורים בשם אופלודקס אני ממש בלחץ ושאלתי היא האם זה נכון להמתין 3 חודשים או פשוט ללכת לרופא אחר האם הבעיה של בעלי יכולה להיפתר ואכן יהיה הריון מה עצתך לגבי המשך הטיפול ?לציין כי הבדיקות לגבי היו תקינות אודה לתשובתך מראש

14/03/2009 | 18:24 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ללירון שלומות, באופן עקרוני אני מסכים איתך שבנתוני זרע אלו של בעלך אין טעם להמתין 3 חודשים. במידה וכל הבדיקות שלך אכן תקינות אני ממליץ לחזור על בדיקת זרע פעם נוספת, רק לוודא שאין כאן טעות גסה בתשובה ואם הנתונים יהיו שוב כל כך נמוכים יש להפנותכם ליחידת IVF ולבצע הפריה חוץ-גופית עם מיקרומניפולציה מסוג ICSI. בברכה, פרופ' דב פלדברג

15/03/2009 | 12:43 | מאת: לירון

ראשית כל תודתי לך פרופסור דב פלג על התייחסותך לשאלתי והתשובה המספקת אשר נתת לי אודה לך אם תוכל להפנותי למקום אשר יוכלו לטפל בי ובבעלי כי התייאשתי כבר מרופא הנשים המטפל בנו לתשובתך אודה מראש

מנהל פורום טיפולי פוריות