ווסת קצרה וחלשה אחרי גרידה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

01/05/2013 | 19:10 | מאת: מאי

פרופ' פלדברג הנכבד, לא מכבר מלאו לי 39. עליי לציין כתקדים, שנקלטתי ספונטנית אחרי שנה וחצי של טיפולים אינטנסיביים (בעיקר הזרעות) אשר לא צלחו. בגלל הלחץ כנראה!!! ב- 15/1 בוצעה גרידה בביה"ח עקב היעדר דופק עוברי בשבוע 8+3. לאחר כחודש הופיע המחזור בעוצמתו הרגילה - כמו שהיה לפני הגרידה. חשוב לי לציין, כי מעקב הזקיקים ועובי הרירית היו תקינים לאותו חודש (רירית סדירה 9 מ"מ וזקיק נצפה). בווסת השניה - משך ועוצמה זהים. בווסת השלישית (החודש) אחרי הגרידה, משום מה עוצמתה חלשה מאוד ורק ל- 4 ימים בטפטוף. אני לא בהריון! (בחודש הנוכחי עם נתוני הווסת החלשה, היה גם FSHגבוה במיוחד- 16.2 . בדר"כ סביב ה- 6.8. קראתי כל מיני מאמרים מבהילים ע"כ שאחרי גרידה עלולות להופיע הדבקויות ברחם ותופעות מזעזעות אחרות.. המתאפיינות במיעוט הווסת...האם יש קשר??? 1) היש קשר למשך ועוצמת הדימום ונתוני ה- FSH לאותו חודש? 2) איך ייתכן שהווסת הראשונה אחרי הגרידה היתה רגילה במשכה ועוצמתה, וכעת (ווסת 3) קצרה ודלילה? האם אני צריכה לחשוש? 3) קיימת אחרי הגרידה אצלי גם תופעה של חוסר/היעדר רגישות בשדיים לפני הווסת (מה שלא היה קודם לפני הגרידה!!)מוכרת התופעה ?? 4) האם זה בסה"כ חוסר איזון הורמונאלי ואין לי ממה לחשוש, או שייתכן שקיימת הפרעה כתוצאה מהגרידה ????? דחוף בבקשה, אני מודאגת מאוד מאוד. למה התופעה מתרחשת רק כעת?? מה עליי לעשות??? (חלום הלידה מתרחק והולך ממני.....) רב תודות!!!!

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2013 | 16:41 | מאת: פרופ' דב פלדברג

למאי שלום רב, ראשית ברצוני להרגיע אותך ולהמליץ בחום לא להכנס למצב של חרדה. הדימום המועט שהיה מספר חודשים אחרי הגרידה קשור לשינויים ההורמונליים, כולל ה-FSH הגבוה, ולא להדבקויות בתוך הרחם. אין צורך בשלב זה לעשות שום דבר אלא להמתין בסבלנות למחזור הבא ולראות את עוצמת הדימום. אני ממליץ בחום שוב לחזור על הפרופיל ההורמונלי ביום 2 או 3 של המחזור כולל FSH,LH ו-E2, TSH, פרולקטין וטסטוסטרון. הדבר ייתן אינדיקציה גם לגבי הרזרבה השחלתית וגם לגבי סוג הטיפול להשראת ביוץ. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

05/05/2013 | 22:14 | מאת: מאי

פרופ' דב פלדברג, מיעוט ווסת אחרי גרידה... הרגעת אותי. אני באמת מקווה שלא מדובר בהדבקויות (שלעולם לא היו לי!!!) כתוצאה מהגרידה האיומה הזו והטראומתית.. אכן חשבתי לבצע בדיקה חוזרת של פרופיל הורמונאלי ביום מס' 3 בווסת המועטה: ESTRADIOL 156 pmol/L LH 3.4 IU/L FSH 5.8 IU/L PROGESTERONE<1.7 TSH 3.56 MLU/L מתי ניתן לקבל אינדיקציה ברורה לגבי האיזון ההורמונאלי? (איך אדע שאכן המאזן ההורמונאלי שלי חזר למצבו הנורמטיבי)? האם היית ממליץ לי לחזור על צילום רחם (חוששת שאולי נסתמה חצוצרה כתוצאה מהגרידה...)?? לפני כשנה וחצי ביצעתי צילום לצורכי בירור פריוני... תודה רבה פרופ' דב פלדברג!!!!

מנהל פורום טיפולי פוריות