פוריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

28/02/2009 | 10:29 | מאת: תמר

אנחנו אחרי שנתיים של נסיונות.. חצי שנה באופן טבעי, אח"כ אצל רופא פרטי שהתעקש לעשות הזרקה של הזרע לצואר הרחם ללא השבחה, ורק אחרי שבקשתי שיסתכל שוב בבדיקת הזרע (אצלי נראה שהכל בסדר) הוא המליץ על השבחה. אחרי נסיון ראשון עם השבחה היה הריון שלא התפתח ועברתי גרידה בשבוע 8. מאז עשיתי עוד 5 נסיונות באותו אופן ללא הצלחה. בן זוגי מטופל בדיקור ובצמחי מרפא ואכן נצפה שיפור בכל המדדים, אך המורפולוגיה עלתה רק מ 3% ל 4%. הרופאה שמטפלת בי כיום הציעה לי לקחת הורמונים, וחשבה גם על IVF. אני מבייצת באופן טבעי כל 27 יום. הזקיק מגיע לרב לגודל של 20 מ"מ והרירית לעובי של כ-9 מ"מ (לפני הגרידה היה אפילו יותר). הפרופיל ההורמונלי שלי תקין. אני חוששת שבהפריה חוץ גופית יהיה סיכוי גבוה יותר להריון מרובה עוברים, שזה דבר שהייתי רוצה למנוע. חוששת שיהיה צורך בדילול, ורוצה להקטין את רמת הסיכון של ההריון ככל שניתן. אציין עוד כי בן זוגי עבר בדיקה אצל אורולוג ששלל ורקולציה. אני תוהה כיצד הכי נכון להמשיך מכאן.. האם יש הורמונים שניתנים לגבר במצב כזה? האם יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות? רוב תודות.

28/02/2009 | 20:55 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לתמר שלומות, לאחר כל הסיפור הארוך לצערי עם מורפולוגיה של 3%-4% בספירת הזרע הדרך היחידה הינה IVF עם מיקרומניפולציה (ICSI). במידה ואת חוששת מהריון מרובה עוברים ודילול, אנא תבקשי שיחזירו רק 2 עוברים ולא יותר. בברכה, פרופ' דב פלדברג

01/03/2009 | 09:23 | מאת: תמר

תודה על תשובתך. האם זה שהיה הריון לא אומר שיש סיכוי להריון נוסף ללא IVF? (בהנחה שיתר מדדי בדיקת הזרע תקינים). האם אין טעם לדעתך לקחת הורמונים להשראת ביוץ (פרגונאל וכו') ללא IVF? האם יתכן שיש אצלי בעיה שלא נראית בUS ובדיקות דם ויש טעם לעשות צילום רחם (שהבנתי שזו פרוצדורה מאד לא נעימה, בלשון המעטה). רוב תודות על תשומת הלב וההתייחסות. תמר.

מנהל פורום טיפולי פוריות