דחוף
דיון מתוך פורום טיפולי פוריות
שלום, הנני בת 41.5 ללא ילדים (נישאתי לפני כ8 חודשים) . הייתי בהריון ספונטני ללא טיפולים שהתגלה בחודש יוני ולא התפתח עובר (שק ריק) עברתי הפלה עם ציטוטק בשבוע 10 לערך מבחינת גיל ההריון ( גודל הריון מתאים לשבוע 6 לערך ). מאז קיבלתי וסת ולאחר מכן אנו מנסים חודשיים להכנס להריון(למען האמת בחודש הנסיון הראשון פספסנו את הביוץ , לפי ערכת ביוץ ביתית). עשיתי בדיקות קרישה שהיו תקינות. בעבר היה לי DEHA-S גבוה אך הייתי אצל אנדוקרינולוג ולאחר סדרת בדיקות אמר שאין צורך בטיפול מה גם שהבדיקה יצאה בסדר מעצמה. ברקע אימי ואחותה נפטרו מסרטן שד.לי נמצאה ציסטה בשד לפני כשנה שאלותי: 1. האם יש יתרון במקרה זה לאולטראסאונד דופלר או מספיק אגן קטן ואגינלי? 2.האם בהידרוסנוגרפיה רואים את אותם דברים (חסימות כתוצאה מההפלה בציטוטק) כמו בצילום רחם ? 3. האם יש טיפולים שמשפיעים על תחלואה בסרטן השד? תודה!!
לגילי שלומות, 1. אין צורך באולטרסאונד דופלר אלא באולטרסאונד וגינלי רגיל. 2. אין ספק שהידרוסונוגרפיה איננה נותנת את מלוא האינפורמציה כמו צילום רחם עם חומר ניגודי. 3. מאחר ואמך ואחותה נפטרו מסרטן השד, לדעתי כדאי דרך רופא המשפחה להפנותך למכון גנטי לבדיקת הגנים BRCA1 ו-BRCA2. במידה והם יהיו חיוביים הדבר צריך להיות מובא בחשבון תוך כדי טיפולי הפוריות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)
גם אני צריכה לבדוק אותם? בזמנו אמר הגנטקאי שרק אם היא חיובית בודקים אצלי. ואגב אנו ממוצא צפון אפריקאי (הבנתי שהגנים הללו הם בעיקר אצל אשכנזים) תודה