היריון חוץ רחמי במעקב שמרני עד איזה שלב אפשר

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

20/10/2020 | 05:01 | מאת: שיר

שלום פרופ' ;) אני במעקב שמרני בהיריון חוץ רחמי. שבוע 5+3 בטא התחלתית 23 90 160 240 הציעו לי את הזריקה כמובן . היריון חוץ רחמי קודם נפל לבד ולכן מעדיפה לחכות גם הפעם. ללא נוזל פנימי וללא סימפטומים. שאלותי- 1. עד איזה שלב אני יכולה לחכות? 2. האם יש אפשרות לבדוק כעת לפני החלטה האם החצוצרה תקינה? 3. במידה ולא תקינה לא עדיף לכרות בכל מקרה או שאפשר להחלים אותה? תודה

21/10/2020 | 21:55 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אם הבטא ימשיך לעלות הייתי מציע טיפול. אם זה הריון חוץ רחמי חוזר באותה חצוצרה, יש לשקול לפרוסקופיה וכריתת החצוצרה.

מנהל פורום טיפולי פוריות