כשלון בנסיון לגדל עוברים יום 3 לבלוציסטים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

18/10/2020 | 01:47 | מאת: מצפהההה

לפני כשנה עברנו שאיבת בציות והפריה על רקע בעיה בזרע- קרוב ל0 תנועה. נוצרו כ 17 עובררים יום 3, מאז עברנו כ 4 החזרות, 2 הסתימו בהפלות( אחד כימי), ושתיים לא נקלטו בכלל. בהחזרה האחרונה היה נסיון לגדל מספר עוברים לבלוציסטים, כולם לא שרדו פרט לאחד שהתפתח לאט, אך בסוף הוחזר לרחם, אך לא נקלט. רציתי לשאול האם חוסר הצלחה בלגדל את העוברים לבלוציבטים מעיד על כך שהעוברים לא תקינים?, מה אתה מציע לנו לעשות בפעם הבאה?, בדיקות כולשהם לי או לבעלי?

21/10/2020 | 21:45 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין ספק שגם לזרע יש חשיבות ביכולת העוברים להגיע לבלסטוציסט. כדאי לבצע בדיקות מעמיקות יותר בזרע כמו שברי DNA ובדיקת IMSSI.

מנהל פורום טיפולי פוריות