וסת לא רגילה והתחלת טיפול בלטרוזול

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

10/04/2020 | 19:04 | מאת: Sap

שלום, אחרי שני סבבים של ניסיון לטיפול על ידי איקקלומין שלא צלחו ושלא ראו גדילה של הזקיקים במעקב אולטראסאונד (יש לי שחלה פוליציסטית) רופאת הנשים החליטה שהחודש ננסה לקחת לטרוזול במינון 2.5 מג פעמיים ביום לחמישה ימים במטרה להביא את הביוץ, במידה ולא יקרה אתחיל זריקות (שממש לא בא לי...). לכן אני מחכה לקבל מחזור כדי להתחיל את הטיפול. ווסת נורמלית אחרונה ב2.3 למשך 5 ימים. לאחר 38 ימים הייתי בטוחה שקיבלתי מחזור כיוון שהיה דימום אבל עדיין לא מוגזם, בדרך כלל יום אחרי זה ממש מתגבר. אבל להיפך, יום אחרי הדימום הפך לצבע חום כהה וקצת הפך ל'יבש', על הפד אין כמעט כלום רק כמה כתמים חומים וקטנים, אבל אין זרימה. ככה למשך יומיים אתמול והיום.. אני לא יודעת אם להתייחס לזה כמחזור או לא ואם לקחת את הלטרוזול ביום החמישי ומאיפה להתחיל לספור...לא רוצה לפספס גם את החודש הזה לאחר שנה של ניסיונות.. אשמח לעצה מה לעשות ואם להתחיל בכל זאת את הטיפול, תודה.

11/04/2020 | 10:27 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא בטוח שזה מחזור. כדאי לבצע גם בדיקת הריון ו-2E ן-P.

13/04/2020 | 18:23 | מאת: Sap

תודה על התגובה. בשבת-ראשון התחיל להיראות ממש כמו וסת. השאלה ממתי לספור את ימי המחזור? אני אמורה להתחיל את הטיפול בלטרוזול ביום החמישי עד התשיעי למחזור. ברביעי שעבר עד שישי היו בעיקר הכתמות חומות כהות וזה לא היה נראה כמו וסת רגילה. האם להתחיל לספור מיום רביעי או משבת? שוב תודה.

מנהל פורום טיפולי פוריות