טיפולי פוריות הם טיפולים אלקטיביים?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

17/03/2020 | 18:00 | מאת: שרון

בהמשך להודעת משרד הבריאות שהחל מיום ראשון לא יינתנו עוד טיפולים אלקטיביים בבתי חולים ציבוריים בשל מגפת הקורונה (עד להודעה חדשה), השאלה היא האם טיפולי פוריות לסוגיהם הם טיפולים אלקטיביים או שמדובר בכל מקרה בטיפולים מצילי חיים? (ivf, הזרעה, מפגש מוקדם עם רופא מומחה במחלקה / בבנק זרע בבית חולים ציבורי לצורך בניית תוכנית טיפולים)? מה זה טיפול אלקטיבי בתחום הפריון ומהו טיפול דחוף שחייבים לבצע ברפואת נשים בבי"ח ציבורי? (חוץ מלידה).

20/03/2020 | 11:14 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לפי החלטת האגודה הישראלית לפוריות ומשרד הבריאות יינתנו טיפולי הפריה רק לנשים שנימצאות לפני טיפולים אונקולוגים וכן בנשים שגילן מעל 44.9.

מנהל פורום טיפולי פוריות