כריתת שרירנים-רחם שרירני

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

08/03/2020 | 20:55 | מאת: כריתת שרירנים-רחם שרירני

היי לפני כשלושה חודשים עשיתי ניתוח כריתה של 5 שרירנים בפתיחת בטן. כחודש וחצי לאחר הניתוח הזרקתי הורמונים בעקבות טיפולי ivf,הרחם היה נקי. היום כשלושה חודשים לאחר הניתוח ביצעתי אולטרסאונד במסגרת טיפולי הפוריות והתגלו כשלושה שרירנים, שרירן מרכזי 22*19 מ מ, שרירן אחורי 19*16, שרירן קדמי 7 מ מ. האם זה בגלל ההורמונים? האם מדובר בשרירנים קטנים שאין צורך להיתיחס אליהם?

09/03/2020 | 12:14 | מאת: פרופ' משיח שלמה

קרוב לודאי שהשרירנים היו גם בזמן הניתוח אבל היות והם קטנים-לא הוצאו. אם השרירנים אינם בולטים לחלל הרחם אין צורך להתייחס אליהם.

מנהל פורום טיפולי פוריות