הזרעה לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/02/2020 | 18:58 | מאת: יעל

שלום, בת 39, ללא ילדים. עברתי הזרעה עם הורמונים (ראשונה) בתחילת דצמבר מזרע תורם. היה הריון שהתחיל עם בטא מאוד גבוהה אבל לא עלתה בצורה תקינה ובסופו של דבר עברתי הפלה עם ציטוטק בשבוע 8 (העובר התאים לשבוע 6, ללא דופק). שבוע לאחר הציטוטק באולטרסאונד בבית החולים הכל היה נקי ותקין. מבחינת הרופא בבית החולים אפשר להתחיל מיד ניסיון נוסף. חזרתי לרופא הפוריות, עשיתי בדיקות דם אבל הפרוגסטרון היה 10 ולכן הוחלט להמתין למחזור הבא. קיבלתי מחזור 26 יום לאחר הציטוטק. יום 2 למחזור - E2-158, LH-3.3, P-2.9הרופא אמר להתחיל להזריק הורמונים אבל אז שאלתי אם לא כדאי לוודא שהבטא אכן ירדה לכן הוחלט להמתין יום נוסף עם הזריקות ולחזור למחרת (יום 3 למחזור) על הבדיקות - יום 3 למחזור - E2-140, LH-5.5, P-1.9, בטא -22לאור הבטא החיובי הוחלט להמתין עם הזריקות ולהמשיך מעקב.יום 7 למחזור - E2-421, LH-4.6, P-2.4, בטא -15יום 10 למחזור - E2-473, LH-4.3, P-1.9, בטא -8יום 11 למחזור - E2-395, LH-6.3, P-2, בטא -6 הבדיקות הנ"ל (יום 11) מהיום. בשיחה עם הרופא, אמר להתחיל להזריק ביום ראשון פרגובריס. מבחינתו אין צורך בבדיקות דם נוספות או אולטרסאונד. יום ראשון יהיה שבועיים לאחר קבלת המחזור.אני סומכת על הרופא שלי מאוד ובהחלט רוצה לנצל את הזמן ולהתחיל כמה שיותר מהר אבל קצת חוששת להתחיל כך בלי בדיקות נוספות. האם לאור הבדיקות ניתן להתחיל ביום ראשון כלומר 3 ימים לאחר הבדיקות של היום (שבועיים לאחר קבלת המחזור)? המחזורים שלי קצרים (25-28 יום), במצב רגיל הביוץ כבר היה אמור להיות.    האם ההורמונים היחסית "תקועים" בשבוע וחצי האחרונים זה מצב נורמלי? בגלל שהבטא עדין חיובית? ואם כן, איך קיבלתי מחזור לפני שבוע וחצי?אשמח לכל הסבר. תודה מראש.

29/02/2020 | 16:16 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אני מסכים עם הרופא שלך אבל היות ואת שבועיים לאחר הוסת, זה מאוחר להתחיל טיפול הורמונלי. הייתי ממתין למחזור הבא.

מנהל פורום טיפולי פוריות