תמיכת פרוגסטרון האם מספיק

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/02/2020 | 11:40 | מאת: מור

שלום, צריכה לעבור החזרת מוקפא על בסיס טבעי. בעבר לקחתי אנדומטרין (בוקר ערב כדור אחד) אבל המחזור שלי הגיע לפני הזמן. (יום 11 או 12 אחרי ביוץ) לאנדומטרין לא ממש הייתה השפעה (לא נספג).האם דופסטון יהווה תצמיכה מספיקה לאור העובדה שאין דיכוי אלא זוהי רק תוספת , האם עלי לקחת גם וגם? מעדיפה לקחת כמה שפחות מצד שני אני לא רוצה שלא יהיה הריון רק בגלל שאין מספיק פרוגסטרון. תודה רבה!

26/02/2020 | 21:48 | מאת: פרופ' משיח שלמה

ניתן לעקוב אחרי רמת הפרטגסטרון בדם. בד״כ במחזור טבעי, אנדומטרין מספיק. ניתן להוסיף דופאסטון אבל יש לדעת שהוא אינו נבדק בבדיקת דם לפרוגסטרון

מנהל פורום טיפולי פוריות