עזרתך.....................

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/02/2020 | 13:36 | מאת: עמנואל

פרופ שלום אני בת 40 עם בעיית רזרבה שחלתית. הוחלט שבפרוטוקול הבא אעשה MNC Modified Natural Cycle נאמר לי כי ביום 9 אגיע לבצע דם ואולטראסונד ואז אקבל המשך הנחיות. אתמול הייתי ביום 8 והגעתי לבדיקות: אולטראסונד: זקיק בגודל 13 מ"מ ורירית רחם 5 מ"מ. דם: Estradiol, 17beta­blood470.6 Progesterone< 0.9 ההנחיה מאתמול ( שהייתי ביום 8 ) זה להזריק החל מהיום ( יום 9 ) 300 פרוגובריס +1 צטרוטרייד. 1. האם סביר ההוראות שקבלתי נוכח הנתונים? 2. בסבבי הטיפול האחרונים התבקשתי להזריק צטרוטרייד בבקרים והפעם בקשו שאזריק עם הפרוגובריס בערב - האם זה תקין? הבנתי שיש דרישה כזו מרופאים כעת להזריק בבוקר צטרוטרייד כדי להרחיק כמה שיותר מדקפפטיל ואוביטרל. אשמח לחוות דעתך. תודה

24/02/2020 | 20:19 | מאת: פרופ' משיח שלמה

ההוראות נכונות. עם זאת, לגביך אין משמעות לצטרוטייד בבוקר: המשמעות היא כאשר יש חשש לגרוי יתר ורוצים להחליף את האוביטרל בדקהפפטיל.

מנהל פורום טיפולי פוריות