תמיכה אחרי בטא חיובית

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

21/02/2020 | 17:27 | מאת: ענת

שלום, בטא חיובית והפרוגסטרון נמוך (פחות מ-40). משתמשת בקרינון פעמיים ביום. בנוסף, הרופא המליץ החל מיום א׳ זריקות פרונטוגסט. עד אז אמר לקחת דופסטון. הרופא נשים שלי (לא הרופא פוריות) אמר שיש מחקרים שדופסטון יכול לגרום למומים בעובר והציע לי לקחת אוטרוגסטן במקום (בבליעה). לא יודעת מה עדיף. אשמח לדעתך. תודה

22/02/2020 | 02:26 | מאת: אני

אני הפסקתי דופסטון בגלל מחקר גדול שנעשה לא מזמן על האפשרות למומים + היסטוריה משפחתית של מומים בלב. לקחתי אוטרוגסטן ופרונטוגסט

22/02/2020 | 16:14 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לפני שבוע התכנסו רופאים מהיחידה להפריה חוץ גופית באסותא, עם המחבר של המאמר גידי קורן. כל הרופאים, בלי יוצא מהכלל בקרו את המאמר ומצאו אותו לא מדויק ולא מבוסס. הבקורת העיקרית היתה שהמאמר לקח, בצורה לא מבוקרת, את כל המקרים שקבלו דופסטון במכבי, והשווה את ארעות המומים בקבוצה זו, לעומת הריונות נורמליץ המחקר שכח לזכור ולהזכיר, שרוב הטיפולים היו בהריונות שלאחר הפלות חוזרוץ ובמקרים של דימום בהריונות-מצבים שלכשעצמם, ייתכן שמעלים את שעור המומים. אף אחד מהרופאים לא קבע שיש צורך להימנע ממתן דופסטון עקב מאמר אחד שיש עליו הרבה בקורת.

22/02/2020 | 16:15 | מאת: פרופ' משיח שלמה

נא קראי את תשובתי לשאלה הקודמת.

מנהל פורום טיפולי פוריות