שאלה בבקשה...............................

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

18/02/2020 | 06:36 | מאת: עמנואל

פרופ' שלום אני בת 40 והתחלתי סבב IVF מס 8. בעוד מספר ימים כבר עוברת שאיבה ובמקביל יש לי בדיקה היום לבצע בדיקת אולטראסונד מכוון חצוצרות לבדיקת חשד לsactosalpinx. הבנתי שיש אפשרות שהבדיקה גם עם איזשהו חומר שמזריקים לראות את האזור? בעצם השאלה היא: האם כדאי לעבור בדיקה זו ימים בודדים לפני שאיבה והחזרה? הרופא אמר לי לא לעכב את סבב הטיפול ובמקביל לתאם הבדיקה והצלחתי לתאם רק לתאריך זה שסמוך לשאיבה וההחזרה. אני יכולה גם להמתין לעוד חודש כי בעצם כבר התחלתי הסבב ואני לא רוצה לפגוע חלילה בסיכויים שלי להתעבר. אשמח לחוות דעתך.תודה על הכל!

18/02/2020 | 11:08 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא הייתי ממליץ לעבור בדיקה פלשנית עם הזרקת חומר לרחם-בחודש של טיפול הפריה. עדיף לדחות את הטיפול או הבדיקה לחודש הבא.

מנהל פורום טיפולי פוריות