מספר שאלות אחרי החזרה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

12/02/2020 | 21:41 | מאת: ענת

שלום פרופ, עשיתי שאיבה ביום שישי שלא היתה מוצלחת במיוחד. מחד נשאבו 17 ביציות אבל האיכות שלהן לא טובה במיוחד וגם היה גירוי יתר קל עם מיעוט נוזלים באגן. ביום שני הוחזר עובר אחד של יום 3 עם 7 תאים ומעט שברים (עובר באיכות בינונית אבל הכי טוב מאלו שנשאבו). יום לפני ההחזרה נעשו בדיקות דם ואולטרסאונד- והאסטרדיול היה 2800 והפרוגסטרון 173. הרירית עמדה על 9.3. רציתי לדעת את הדברים הבאים: 1. מה סיכויי ההשתרשות של עובר כזה? אני בת 37. 2. אני לוקחת 2 קרינון ביום - האם התמיכה מספקת? 3. הקרינון לא נלקח באותה שעה כל יום. יש הפרש של כשעתיים בממוצע. פעם ב-8 בערב ופעם ב-10 בלילה ואותו כנל בבוקר. האם יש לזה משמעות? 4. האם הנתונים של האסטרדיול, הפרוגסטרון ורירית הרחם יום לפני ההחזרה יסייעו לי לדעתך? 5. אני נוהגת על אופנוע (עם כל הקפיצות בכביש)- האם זה בעייתי שחזרתי לנהוג יום אחרי ההחזרה? 6. מה היית מציע לעשות מבחינת תזונה/ אורח חיים וכו׳ כדי לסייע להשתרשות? 7. מתי צפויה השתרשות? תודה!

13/02/2020 | 19:57 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אני ממש מצטער אבל הפורום לא בא להחליף את הרופא המטפל. אין לי ספק שיש ביכולתו וידיעותיו לענות על השאלות האלו מה גם שהוא יוגע יותר על איכות הביציות והעוברים.

13/02/2020 | 21:07 | מאת: ענת

מבינה. אודה לפחות להערכת הסיכויים בעיניך להרות בIVF לאישה בת 37 בהחזרה עם עובר יום 3 בעל 7 תאים עם איכות בינונית (מעט שברים)?

מנהל פורום טיפולי פוריות