ציסטה ותחילת סבב טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

30/01/2020 | 10:38 | מאת: דינה

פרופסור בוקר טוב, אני רוצה להתחיל סבב חדש של טיפול (גונאל ואוביטרל) אבל היום (יום רביעי למחזור) נצפתה ציסטה בגודל 50*59 כנראה מהטיפול הקודם. האם זה מונע התחלת טיפול? איך אפשר להעלים את הציסטה? האם היא נספגת לבד? תוך כמה זמן? אציין שאין לי מחזור סדיר ולכן לא חייבת להמתין סבב מחזור שלם במידה ונדרש. תודה רבה

30/01/2020 | 15:14 | מאת: דינה

רק רוצה לציין שבאתר אחר ראיתי שממליצים לקחת גלולות. בפגישה אצל הרופא שאלתי אם יש משהו שאפשר לקחת כדי להעלים אץ הציסטה והוא אמר שרק להמתין. ממש אשמח לשמוע מה אתה חושב.

31/01/2020 | 08:44 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הרופא שלך צודק: צריך להמתין חודש להעלמות הציסטה. היות והיא נגרמה על ידי הטיפול הקודם-אינני ממליץ על לקיחת גלולות. היו לי מקרים רבים של הריונות טבעיים בחודש הפסקה.

31/01/2020 | 09:46 | מאת: דינה

תודה רבה לך. העניין שאצלי אין ביוץ ואין מחזור ללא מתן הןרמונים ולכן אין סיכוי שאכנס להריון באופן טבעי. האם בכל מקרה צריך לחכות חןדש?

מנהל פורום טיפולי פוריות