האם יש מקרים בהם מקבלים אישור

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

23/01/2020 | 15:05 | מאת: אסתר

שלום, עברתי IVF ישר הקפאה מחשש לגירוי יתר. 5 בלסטוציסטים. הבנתי שאין אפשרות לצבור מוקפאים אולם מבלי לפרט, בעתיד ככל הנראה לא אוכל לעבור הקפאות ועכשיו עם כל הקושי זה עדיין אפשרי. האם יש מקרים מיוחדים בהם ניתן לאשר סבב IVF נוסף למרות שנותרו עוברים? תודה

23/01/2020 | 17:29 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לצערי קופות החולים אינן מאשרות. יזמתי במועצה בלאומית לפוריות מאבק לשינוי התקנות והגשנו המלצותינו אולם הן עדיין לא התקבלו על ידי המבטחים.

23/01/2020 | 17:42 | מאת: אסתר

ראשית, תודה רבה על היוזמה! שנית, האם יש אפשרות לשלם על IVF ובכך לפתור את הבעיה או שגם אפשרות כזו שלא קיימת? באם יש אפשרות האם ניתן לעשות זאת דרך בית חולים או רק דרך רופא פרטי?

26/01/2020 | 09:39 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כמובן שבתשלום מלא כולל עבור התרופות זה אפשרי. את יכולה לפנות גם לרופא פרטי מנוסה. במקרה זה יש להוסיף להוצאות את התשלום לרופא (ביקור+שאיבת ביציות), אבל הוצאות אלו אינן גדולות בהשוואה לתשלום לבית החולים שיחול עליך גם אם תלכי דרך רופא של הקופה. ייתכן גם שרופא של הקופה אינו רשאי לבצע טיפול אלא דרך הקופה.

מנהל פורום טיפולי פוריות