פרוטוקול ארוך - דיכוי יתר

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

20/01/2020 | 13:39 | מאת: שני

פרופ' שלום, יכול להיות מצב של דיכוי יתר בפרוטוקול ארוך? כלומר איחור של שבוע במחזור (הזרקתי שבועיים דקפפטיל 0.1 לפני המחזור בגלל האיחור), תגובה איטית של ה e2 ותגובה חלשה של כמות וקצב גדילת הזקיקים? הורדנו לחצי דקפפטיל וה e2 התחיל לעלות. יש עוד מה לעשות?

20/01/2020 | 18:37 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בהחלט ייתכן דיכוי על ידי דקהפפטיל אני מפחית תמיד לחצי.

26/01/2020 | 15:04 | מאת: שני

הטיפול בוטל לקראת הסוף כי לא היתה התאמה בין ההתפתחות של הזקיק המוביל לבין התגובה האיטית של התפתחות שאר הזקיקים ועליית האסטרדיול. באיזה שלב כדאי להפחית לחצי דקפפטיל בפרוטוקול ארוך שמטרתו למנוע עליה מוקדמת של הפרוגסטרון בלי לדכא יותר מדי את שאר המערכת?

מנהל פורום טיפולי פוריות