שימור פיריון סוציאלי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

29/12/2019 | 12:12 | מאת: טל

שלום, אני עושה הקפאת עוברים (במקום ביציות, כי אמרו שבגילי הקפאת ביציות איננה טובה) בת 39 עבור הריון עתידי. בבית החולים אמרו לי שמעל כמות מסויימת של ביציות הם מגדלים לבלסטוציסטים. שאלתי, אני מעוניינת למקסם את סיכויי להכנס להריון, האם עדיף לי לבקש שישאירו את העוברים קטנים? תודה רבה

29/12/2019 | 18:41 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין ספק שעם בלסטוציסטים הסיכויים גדולים יותר אבל ייתכן שבהמתנה לבלסטוציסטים יילכו כמה עוברים לאיבוד. ההחלטה תלויה במספר הביציות וההפריות: אם מעל 10 הייתי מחכה לבלסטציסטים ואם פחות0מקפיא ביום 3.

מנהל פורום טיפולי פוריות