אספרין עם טסיות נמוכות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/12/2019 | 21:19 | מאת: מימי

אני בת 37 .מבחינת פוריות הכל תקין . יש לי 4 בנות לידות רגילות טבעיות בלי כל התערבות .בכל פעם מההריונות האלו הטסיות מתחילות לרדת תחילה מחודש חמישי בכל הריון מגיעות עד 50 _ 60 אלף .לא מקבלת אף טיפול עד הלידה והכל מסתיים טוב ויפה. ואחרי הלידה הטסיות חוזרות למספרן שהיה לפני ההריון . השאלה שלי , החודש הזה עשיתי pgd והחזירו לי 2 עוברים ובתמיכה שנתנו לי היה אספירין 100 כדי לסייע זרימת דם לשיליה / לעובר . . האם האספרין משפיע לרעה על ההחזרה הזו ועל ההשתרשות ?האם יגרום חס וחלילה לדימום למשל ?או אין בעיה אם לוקחת אספירין ? והאם אפשר להפסיק אותו אחרי החודשיים הראשונים של ההריון ?

25/12/2019 | 21:13 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אספירין ייתכן ומגדיל אתמסיכויי ההשרשה. כמו גן מקטין את סכנת רעלת ההריון. אבל, היות ויש לל טסיות נמוכות הוא עלול לגרום לדימום ואני מציע להפסיק את האספירין.

25/12/2019 | 21:18 | מאת: מימי

אפשר לקחת אותו במצב שלי עד שרואה דופק, אם אכנס להריון ?אני ביום 3 אחרי ההחזרה ועדיין מתלבטת . הטסיות שלי עכשיו מעל 85

מנהל פורום טיפולי פוריות