תרומת ביצית האם היא בטוחה ?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/12/2019 | 18:01 | מאת: מיכל

פרופ' משיח שלום רב, רקע: בת 46 עם ילד ביולוגי מהריון טבעי לפני כ- 12 שנים. ווסת סדירה. בעל מבוגר בן 55 עם נתוני זרע בעייתיים. בדיקת הלוספרם: 50% DFI . בהתייעצות עם מרפאת ברטוב, גם כאשר נעזרים בשיטתם פורצת הדרך והייחודית (הגדלה פי 6000) לא ניתן לדעת האם זרע שנראה מצויין מורפולוגית מכיל דנ"א פגום (שבירת דנ"א) או לא. (לא ניתן לשימוש אחרי צביעה ). בנוסף, אני מיועדת לתרומת ביצית.. וחוששת מאוד מהתהליך, כי אינני יודעת בוודאות האם התורמת בריאה. אומנם היא עוברת בדיקות רפואיות (למחלות זיהומיות וגנטיות), אבל שלא כמו בתרומת זרע, ביציותיה טריות, והן מגיעות הישר לרחמה של הנתרמת.. מבלי להמתין כ- 3-6 חודשים (פרק הזמן של גילוי הנוגדנים) גם אם התורמת אינה חולה ב- HIV בזמן הבדיקה. דבר שממש מרתיע ודיי מבהיל אם היא אכן חולה במחלה. אני ממש רוצה עוד ילד, אבל גם לא מוכנה לוותר על גנטיקה מצד בעלי. כל השנים אף רופא לא טרח להפנות את הבעל לבדיקות מעמיקות, ואחרי 4 הפלות מביציותיי שלי (גם בהיותי צעירה יחסית) הבנו שיש כאן בעיה והיא לא אצלי ומיוזמתנו פנינו לברטוב. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מהו הפתרון עבורנו (בהנחה ואעבור את מחסום החששות של ביצית מתרומה). מה אתה מציע ?

25/12/2019 | 21:06 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אני מציע לפנות חרוםא מנוסה דיהיה לך אמון בו ושיסביר לך את הטיפול והשלכותיו.

25/12/2019 | 21:29 | מאת: מיכל

אני מציעה שלפני שתתרמי ביצית תתרמי לעצמך קצת תאי מוח ותלמדי להשתמש במייל שלך

26/12/2019 | 03:04 | מאת: מה???

???

26/12/2019 | 04:43 | מאת: גם מיכל

יש סיבה שאני מקבלת את התגובות לשאלה שלך והיא שאת פאקינג משתמשת במייל שלי. שם המשפחה שלך במקרה חטואל?

26/12/2019 | 23:00 | מאת: מיכל

ממש מצטערת, בטעות נלחץ לי תו אחר במקלדת. לא התכוונתי לרשום אי מייל של מישהו אחר. סליחה על אי ההבנה

מנהל פורום טיפולי פוריות