בדיקת דם במעקב זקיקים לפני שאיבה- האם חובה?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

06/10/2019 | 15:42 | מאת: מייחלת להריון ראשון

שלום דוקטור, השאלה שלי היא כזו: האם מעקב זקיקים לפניי שאיבה, מחייב בדיקות דם במקביל לUS? אני מטופלת אצל רופא כשנה וחצי, 6 שאיבות, ועד היום לא נדרש ממני לבצע בדיקות דם לפניי השאיבה בשום שלב של הפרוטוקול. האם מעקב זקיקים לפניי שאיבה מחייב בדיקת דם? יש לציין שלפניי החזרת מוקפאים כן נשלחתי לבצע בדיקת דם אחת.. אבל השאלה היא האם לפניי שאיבה זה הכרחי?

06/10/2019 | 17:55 | מאת: מייחלת להריון ראשון

מתנצלת על שגיאה בפנייתי, הכוונה היתה שלום פרופסור משיח !! :)

06/10/2019 | 20:34 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לדעתי וכך לדעת הרוב המכריע של מומחי הפוריות-הבנה של התגובה שלך לטיפול ההורמונלי מחייבת מעקב של ההורמונים המופרשים מהזקיקים בשחלה.

07/10/2019 | 10:51 | מאת: מייחלת להריון ראשון

תודה על התשובה, שאלתי את הרופא שלי והתשובה שלו היתה שבגלל שהוא זה שמבצע את האולטראסאונד בעצמו, הוא לא צריך גם את בדיקות הדם. שרופאים ששולחים לבדיקות דם הם לא אלה שמבצעים את המעקבים ולכן הם הם נעזרים בעוד אינדיקציה. האם התשובה נשמעת לך מספקת? אני מנסה להבין מה האינטרס לא לשלוח אותי לבדיקות דם הרי זה לא דורש מאמץ מהרופא כלל.. אשמח לתשובתך, מרגישה אבודה

מנהל פורום טיפולי פוריות