הזרעות והפרייה חוץ גופית

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

02/10/2019 | 17:46 | מאת: אור

היי, אני בת 37, לאחר 3 הזרעות (מבנק הזרע) במרפאת קופ"ח. ללא הורמונים. הזרעה ראשונה-הריון והפלה נדחית. 2 הזרעות נוספות ללא השגת היריון. בנוסף- דרמואיד גדול באחת השחלות (בכל המעקבים התפתחות הזקיק המוביל היתה בשחלה ללא הדרמואיד), מחיצה (כנראה מינימלית) ברחם. רזרבה שחלתית טובה לפי בדיקה שנעשתה לפני חצי שנה. מעוניינת לעבור לטיפול בפרטי. 1. האם יידרש לדעתך us תלת מימד או הסטרוסקופיה לבירור המחיצה, למרות שהיא קטנה? 2. אדרש לעבור הזרעות נוספות והפעם עם הורמונים לפני מעבר ל-ivf? 3. האם לצורך הזרעות ניתנים גם הורמונים בהזרקות בנוסף לאיקקלומין?

03/10/2019 | 10:00 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אם יש לך דרמואיד גדול יש לשקול כריתתו כי ממצא כזה עלול להסתובב בטיפול הורמונלי ובהריון וכן הוא מהוה סיכון כאשר רוצים לשאוב ביציות מהשחלה.

מנהל פורום טיפולי פוריות