מינון גונדוטרופינים מקסימלי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

31/05/2019 | 00:56 | מאת: אנה

שלום. בת כמעט 44, סבב אחרון flare עם מינון של פרגובריס 300. הניב 9 ביציות ו 7 עוברים (הוחזרו טריים ומוקפאים, הכל שלילי).אסטרדיול לפני אוביטרל היה 6500. הרופא ממליץ לעלות מינון פרגובריס (באותו פרוטוקול פלייר) ל 450, כדי לגייס יותר זקיקים וביציות. בכל הספרות שקראתי, מחקרים מראים שהגדלת מינון למקסימלי לא מניבה יותר עוברים/הריונות, גם בנשים מבוגרות. האם זה נכון לבעלות מינון גונדוטרופינים במקרה שלי? תודה רבה

01/06/2019 | 16:55 | מאת: פרופ' משיח שלמה

תגובתך יותר טובה מאשר מצופה לפי גילך. עם זאת אין שה נכון שיש מינון אופטימלי ואי אפשר לעלות ממנו. במקרים רבים אני עולה גם למינון של 600 ליום.

מנהל פורום טיפולי פוריות