תגובה ירודה וטיפול בה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

17/04/2019 | 21:50 | מאת: אנה

שלום פרופסור משיח, התחלתי טיפולי פוריות והתברר שאיני מגיבה לטיפול כלל. לאחר שבועים של הזרקות של 5 ימים גונאל 300 ועוד 9 ימים של מנופור 300, נצפה זקיק 1 כ23 ממ. הרופא שלי טוען שכדאי לנסות בסבב הבא מינון נמוך יותר שלפעמים יש תגובה יותר טוב. האם באמת יתכן הדבר? ומה היית ממליץ במקרה של חוסר תגובה. האם ביצוע בדיקת amh תתן מענה להמשך טיפול יעיל? תודה על המענה.

17/04/2019 | 22:47 | מאת: פרופ' משיח שלמה

תגובה נמוכה בהחלט מצדיקה בדיקת AMH כדי לבדוק את העתודה השחלתית. באשר לטיפול הבא, אני הייתי דווקא מעלה את המינון.

מנהל פורום טיפולי פוריות