פרגובאריס מול גונל f

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/03/2019 | 18:55 | מאת: אלינה

בת 41 סבב ראשון גונל+מונפור+צטרוטיאיד נשאבו 10 ביציות הופרו 4 ,לא צלח. ללא תופעות לוואי חוץ מנפיחות. הרופא החליט בפרוטקול הזה לתת לי פרגובאריס,טוען שיותר טוב גם להגדלת מס הזקיקים וגם להשרשה טובה יותר.. 1) האם הדבר באמת הוכח ונכון? 2) האם ישנו סיכוי באמת שיש עלייה במס׳ מקרים של מטופלות שהפרגןבריס גרם לגירוי יתר בשחלות? התחלתי אותו היום וכבר מרגישה קצת כאבי בטן,האם יש צורך להילחץ?

15/03/2019 | 17:08 | מאת: פרופ' משיח שלמה

פרגובריס מכיל את אותו ההורמון: FSH רקומביננטי אבל בתוספת LH. אני חושב (וגם הוכח במחקרים רבים) שתוספת ה-LH חשובה בפרט לנשים בגיל מעל 40.

מנהל פורום טיפולי פוריות