פרוטוקולים ושיטת טיפול

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/02/2019 | 18:29 | מאת: דנה

היה לי מעקבים לפני טיפול פוריות ראשון והתוצאות של הבדיקות דם כנראה היו לא טובות והרופא לא הסביר לי למה חוץ מלהגיד לי שצריך להחליף פרוטוקול.. היו זקיקים של 16 ו-13 והבדיקות דם היו: E2 אסטדריול 221 פרוגרסטון קטן מ-0.8 LH 24 האסטדריול עלה וירד אבל לא עבר את ה-300 בכל הפעמים של המעקבים.. את הביוץ עצמו הפסדתי החודש היות והרופא החליט שלא להמשיך תהליך למרות שאני עוד לא עשיתי אף פעם הזרעה עדיין וכשהלכתי אליו לשמוע מה הוא רוצה לשנות בפרוטוקול (הקודם היה טבעי) אז קיבלתי גונאל מהיום ה-5 למחזור ולמשך שבועיים ואוביטרל שלא נאמר לי עדיין מתי להזריק.. לא רציתי להתחיל עם הורמונים וגם בנות שהתייעצתי איתן ועברו טיפולים כאלה אמרו לי שלא מתחילים ישר עם הורמונים ושזה לדעתם טיפול לא נכון.. אני נורא אשמח לשמוע את העצה שלך כי אני לא יודעת אם אנשים מטעים אותי וזה נורמלי הפרוטוקול הנוכחי או שפשוט לנסות לחפש רופא חדש שיסביר לי יותר ושהפרוטוקול יהיה נכון לי וגם ישיג תוצאות. תודה רבה מראש!

08/02/2019 | 09:59 | מאת: פרופ' משיח שלמה

חסרים לי פרטים ובפרט גילך. אם הגיל בסביבות 40, אין לבזבז זמן על מחזורים טבעיים. כדאי לבצע במהירות 3 מחזורים של טיפול הורמונלי והזרעות ואם לא יושג הריון-לעבור להפריה חוץ גופית.

08/02/2019 | 11:35 | מאת: דנה

אני בת 31 בלי בעיות כלשהן ובלי ניסיון קודם, רק התחלה של התהליך הזה. האם זה הגיוני לעבור להורמונים בלי ניסיון לטבעי? האם יש באמת בעיה לדעתך באסטדריול והאם ניתן להעלות אותו באופן אחר?

מנהל פורום טיפולי פוריות