הקפאת ביציות/עוברים ובדיקת CT

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/01/2019 | 12:02 | מאת: יעל

שלום, עברתי 2 סבבים של הקפאת ביציות, מתוכננת לסבב שלישי. בסמוך לשאיבה מתוכננת לעבור CT חזה למעקב בגין בעיה אחרת (CT בקרינה נמוכה). האם יש השפעה של קרינת ה-CT על הביציות? מה מרחק הזמן הדרוש בין בדיקת ה-CT לבין השאיבה? במידה ואחליט לנסות להכנס להריון מיד לאחר מכן, מה המרחק הדרוש מבדיקת ה-CT? תודה מראש.

20/01/2019 | 07:23 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אינני מומחה חקרינה. לדעתי רצוי שלא להצע את ה-CT ימים לפני השאיבה. אינו אפרואה צורך חהימנע מהבגיקה אם יחלפו מספר ימים עד לשכיבה.

מנהל פורום טיפולי פוריות