החזרת מוקפאים שאלות ותהיות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

29/12/2018 | 20:25 | מאת: וזה יבוא....

שלום פרופ׳ אני צפויה החודש לעבור בפעם הראשונה החזרת עובר מוקפא ( יום 5). הרופאה שלי החליטה על הכנה של לטרזול מיום 5 לווסת- 2 כדורים למשך 5 ימים. כמה שאלות: ממה שאני קוראת זהו לא טיפול נפוץ בהחזרת מוקפאים- האם נחשב בטוח ויעיל? הרירית אכן צפויה להתעבות? בטבעי היא מגיעה אצלי ל6.5-7 אני רוצה לבקש מהרופאה שלי טיפול כלשהו שימנע התכווצויות רחם לאחר ההחזרה כדי להפחית סיכון של היפלטות העובר מאחר ואני נוטה לחוות התכווציות בשל נגיעת הצנטר בדופן הרחם או אולי בשל החומר הנוזלי בו נמצא העובר. איזה טיפול לבקש? ומתי מתחילים לקחת אותו כדי שיהיה יעיל ביום ההחזרה. תודה רבה על תשובותייך! שבוע מצוין

31/12/2018 | 11:58 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אני אישית לא משתמש בלטרזול להחזרת מוקפא ואיני רואה את התועלת שבו. באשר לתמיכה בחומרים שמרגיעים התכווצויות הרחם, רצוי לתת תכשירי פרוגסטרון בנרות וגינליות או בכדורים (דופסטון).

מנהל פורום טיפולי פוריות