בדיקת בטא שלילית לאחר החזרת עוברים מוקפא

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/12/2018 | 23:09 | מאת: יהל

שלום פרופ' משיח, אני בת 43 , ב- 14.12 עברתי החזרת עובר מוקפא בן 3 ימים והבוקר (10 ימים לאחר ההחזרה) ביצעתי בדיקת בטא, שיצאה שלילית מובהקת (תוצאה של 2 IU/L). כבר הספדתי את הטיפול אך במהלך היום שמעתי דעה שבמקרה של עוברים מוקפאים לעיתים ההשרשה שלהם ברחם היא איטית יותר וכדאי לחזור על הבדיקה בעוד יומיים. האם זה נכון ויש טעם להיבדק שנית בעוד יומיים או (כמו שנראה לי) שאין סיכוי לבטא חיובית לאחר בטא של 2 ביום 10 ? תודה רבה!

25/12/2018 | 10:06 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בכל מקרה, בהחזרת עוברים של יום 3 יש לבצע את בדיקת ההריון אחרי 12 יום ולא 10. כדאי לחזור על הבדיקה.

מנהל פורום טיפולי פוריות