התלבטות לגבי החזרת עובים וגידולם

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

23/12/2018 | 10:08 | מאת: ליבנת

בהמשך לתשובותייך אשמח לדעת אם היית מנסה לגדל את העוברים הנ"ל ליום 5 או משאיר ביום 3 ? והאם היית מחזיר את כולם כדי להגדיל סיכויי ? הם מגיל שונה ואז אם תהיה קליטה לא נדע על מה לבסס בדיקות. מצ"ב: בת 43. לאחרונה הפשרתי ביציות משימור גיל 38 , הן הופרו והוקפאו שוב ביום 3 כיוון שהוחזרו עוברים אחרים ( שלא נקלטו ) דרגת העוברים שהופרו והוקפאו שוב היא 5 תאים בבוקר בערב התאים עלו ל8 והציון הוא -2 עובר נוסף בבוקר מספר התאים 6 ובערב 8 ציון -1 שניהם כפי שצינתי מבוססי ביציות משימור שהוקפאו וכעת הוצע לי להפשירן שוב ולהחזירם עם עובר נוסף מוקפא ( לא ביציות שימור ) יום 3 מגיל 40.5 יום 3 עם 7 תאים ציון 2. 1.האם זה נכון שניתן להשתמש בעוברים מבוססי ביציות משימור שהוקפאו וכעת צריך להפשירם שוב האם היום מקרים בארץ של קליטה ולידת ילד מאופציה כזו? 2. האם כדאי להחזיר את 3 העוברים ביחד ?

23/12/2018 | 20:38 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין מספיק נסיון של הקפאת עוברים שנוצרו מביציות מוקפאות, אבל הנסיון שלי אינו שולל את הסיכויים. בגלל גילך ומצב העוברים, אמליץ על החזרה של 3. עם זאת יהיה נכון יותר לבסס את ההחלטה לפי מצב העוברים בהפשרתם.

מנהל פורום טיפולי פוריות