טיפולי ivf והדבקה חדשה בcmv

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

17/11/2018 | 12:35 | מאת: אורי.

שלום רב לפני התחלת טיפולי ivf. בת 40. ביצעתי לפני חודש את כל הבדיקות דם.cmv שלילי לשניהם. בעקבות מחלת חום קשה בשבועיים האחרונים עד כדי אשפוז התגלה שנדבקתי לאחרונה בcmv ושיש הרבה מאוד עותקים בדם.התחילו טיפול בגנציקלויר. מבינה שצריכה לבטל את הטיפולים.השאלה היא האם לחצי שנה באמת? יש צורל לפנות לזיהומולוג ולבצע בדיקות אחרי כמה חודשים

18/11/2018 | 19:27 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בהחלט יש לדחות את הטיפולים ל-3-6 חודשים. אולטרנטיבה היא לשאוב ביציות ולהקפיא את העוברים ולהחזירם לרחם רק אחרי 4-6 חודשים. גם על אלטרנטיבה זו יש להתייעץ עם מומחה זהומים בשאלה אם ניתן להידבק מהביציות?

מנהל פורום טיפולי פוריות