ניתוח קיסרי ומתן פיטוצין

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

15/10/2018 | 09:40 | מאת: גלית

פרופ משיח שלום בת 42 הריון טבעי שבוע 28 עד שבוע 21 הייתה שילייה נמוכה שעלתה משמעותית וכבר לא נמוכה אך קידמית. מזריקה קלקסן בהריון 40 עקב קרישיות יתר. הריון קודם היה לפני 6 שנים בניתוח קיסרי בשבוע 37 עקב דימום רב בעקבות שליית פתח. הבנתי לפי האתר של בית חולים ליס שניתן לילד בלידה רגילה לאחר קיסרי 1 וסיכווי ההצלחה הם 70% בלי סיכונים וכיום ניתן לתת פיטוצין במימון נמוך מאוד לאחר קיסרי 1 אך אך עם מעקב קפדני ביותר. מה ההמלצה שלך בנושא לאחר קיסרי 1 שהיה לפני 6 שנים ? האם זה נכון לתת פיטוצין במינון נמוך כאשר יש צלקת ? פשוט קשה לי עם ההחלמה של ניתוח קיסרי היא מאוד קשה

16/10/2018 | 22:46 | מאת: פרופ' משיח שלמה

ביולדת בגיל 42 לאחר ניתוח קיסרי קודם, הייתי עושה ניתוח מתוכנן ובודאי שלא הייתי נותן פיטוצין.

מנהל פורום טיפולי פוריות