כאבי גב לאחר החזרת עובר

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

11/10/2018 | 23:50 | מאת: ליה

שלום, אני 11 ימים לאחר החזרת עובר בן 3 ימים לפעמים אני חושבת שמרגישה סימנים של הריון, לפעמים חושבת שאולי זה רק המחזור שמתקרב ולפעמים לא מרגישה כלום... יש לי אנדו, עפ״י קליניקה וממצאים ותמיד לפני מחזור אני סובלת מכאבי גב אמצעי בצד אחד, ביומיים האחרונים שוב התחילו כאבים. אני מפחדת שזה אומר שהמחזור מתקרב ובעצם העובר לא נקלט, האם יכול להיות שכאבי גב האלו יופיעו גם בתחילת הריון והאם יכול להיות שכאבי אנדו מתקיימים גם בהריון? האם יש טעם לעשות בדיקה ביתית מחר או מחרתיים?

14/10/2018 | 18:42 | מאת: פרופ' משיח שלמה

איני חושב שכאבי הגב הם סימן ברור לקבלת הוסת. אין טעם לבצע בדיקת בטא לפני הזמן. ראוי לשקול לגדלה של מינון הפרוגסטרון שניתן לתמיכה.

מנהל פורום טיפולי פוריות