צינתור וירטואלי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

08/03/2009 | 22:16 | מאת: אילי

מהו צינתור וירטואלי? האם יש תחליף ליוד כי אני אלרגית לכך? על איזה מכון אתם ממליצים? וכמה עולה הבדיקה<

09/03/2009 | 00:11 | מאת: ד"ר חן הופמן

זוהי בדיקה המדגימה ב CT את עורקי הלב, הגוף או המח ללא חדירה לגוף הנעשית בבדיקות צינתור רגילות. בבדיקה משתמשים ביוד, ולכן מי שרגיש ליוד בעייתי, אלא אם ניתן לבצע הכנה להזרקה. כמובן יש לשקול את הנחיצות. הצחליף הוא צינתור רגיל אשר גם הוא משתמש ביוד. לגבח העלות- אנא ברר במכונים השונים, זנ משתנה בתלות עם גורמים רבים. חשוב גם מי מבצע אותו ובאיזו איכות.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד