סי טי ראש

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

08/03/2009 | 19:31 | מאת: גלית

שלום בתי בת השנתיים נפלה מהעגלה נחבלה מעט והרופאה במיון החליטה על סי טי ראש. הבדיקה היתה תקינה אבל אני דואגת בגלל הגיל הרך וכמות הקרינה . קראתי שקרינה זו שוה ל 500 צילומי רנטגן. האם באמת יכול להיגרם נזק לילדה בעתיד? אודה על תשובתך

09/03/2009 | 00:01 | מאת: ד"ר חן הופמן

עד לא מזמן היתה הוראה של משרד הבריאות לבצע CT ראש לכל ילד שנפגע בראש. היום יש הקלה בהוראה אך לעיתים יש לבצעה, למשל אם היה איבוד הכרה, סמנים נוירולוגיים או ממצאים חמורים יותר. אי איבחון יגרום יותר נזק, ולכן כשעושים את הבדיקה קרוב לוודאי שהיא נחוצה.

26/03/2009 | 16:46 | מאת: אבי

אבקש התייחסות לסיכון הקיים בבדיקת סי.טי ראש מח+ארכובות+אוכף האמור לצורך בירור מקיף הבוצע ללא מימצאים בעקבות ירידה בראיה בעין שמאל. תודה מראש

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד