כאבי גב

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

14/12/2008 | 01:33 | מאת: אורי ש.

עקב כאבים בלתי מוסברים לאורך שנים באחת מרגלי נשלחתי ע"י נוירולוג לבדיקת MRI גבי. בתוצאות הבדיקה נרשם בין היתר: "מבנה ואות תקין של גופי החוליות עם המנגיומה בגוף החוליה D6. ניצפה מספר רב של מוקדי אות היפראינטנסים ב T2 בכבד / ציסטות? . המנגיומות?" ונשלחתי גם לMRI מוחי עדיין אין תשובה. מה המשמעות של הרשום? בדיקת MRI למוח היתה צריכה להיערך ללא הזרקת חומר ניגודי, אך במהלכה העיר מבצע הבדיקה שיש בעיה והוא כן הזריק חומר ואז ערך את הבדיקה. מה הכוונה בדבריו: "יש בעיה" ? תודה על מענה מהיר.

14/12/2008 | 01:35 | מאת: ד"ר חן הופמן

המגיומה בחוליה היא ממצא שפיר ולרוב לא מצדיק ברור נוסף. הציסטות בכבד לא יראו ברור בבדיקת ה MRI ולכן הכי פשוט לבצע בדיקת US אשר תוכל להבדיל בין ציסטות פשוטות לאחרות.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד