אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

14/12/2008 | 01:25 | מאת: מ.ה

לפני כחודש אושפזתי בחשד לאירוע מוח קל. לא נמצאו ממצאים ב-סי.טי ונשלחתי הביתה עם המשך בדיקות. בבדיקה עשיתי כעבור שבועיים נמצא: בבדיקת MRI בראש TSE' T1 T2 בכל המישורים כולל דיפוזיה, מודגמים מוקדים בחומר לבן בסמוך לקרן אוקסיפיסלית משמאל וכן סבקורטיקליים יותר מימין. הממצאים עשויים להתאים למוקדים איסכמים כרונים. אין עדות להגבלה בדיפוזיה. לסיכום- אין עדות לת.ת.מ ממצאים המתאימים למוקדים איסכמיים כרוניים ד"ר, תוכל בבקשה להסביר?

14/12/2008 | 01:43 | מאת: ד"ר חן הופמן

אצל חולים עם סיכון גבוה למחלות של כלי דם- כגון חולים בסכרת, יתר לחץ דם. רמות שומנים גבוהות בדם, השמנת יתר ועישון יש סיכוי לסגירה של כלי דם קטנים במח. תופעות אלו הן לעיתים קליניות ולעיתים לא מורגשות כלל. התוצאה של הארועים האלה היא אוטמים קטנים בחלקם לא משפיעים ובחלקם כן. אם האוטמים באזורי ראיה למשל יהיה הפרעות בראיה. אם באזורי דיבור, יהיו הפרעות בדיבור וכך הלאה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד