MRI קרסול וכף רגל שמאל
דיון מתוך פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
הצילום נעשה בגלל כאבים ונפיחות בכף הרגל ( מכיוון שלפני חצי שנה עברתי ניתוח "הטרייה כף הרגל לאחר כניסת זכוכית בה " מה משמעות תוצאות הבדיקה ? MRI קרסול וכף רגל שמאל לא הודגמו שינויים פתלוגיים מלשד העצמות . הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס . קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית . הגידים המדיאלים והלטרלים תקינים . לסיכום טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון .
ארי שלום, התוצאות של ה MRI ברורות ולכן עליך לפנות לרופא מקצועי- אורטופד המטפל בבעיות קרסול- אני מניח שיש לך כזה רופא לאחר שנותחת.
נכון התוצאות ברורות לך ולא לי ! אני לא מבינה כלום מהתוצאות . אז בבקשה אם תוכל הסבר קצר ובמלים פשוטות ... וחוץ מזה יש לי תור לאורטופיד בעוד שבועיים .