השלכות של מספר בדיקות הדמייה- CT בטן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

05/02/2009 | 16:56 | מאת: ילנה

ד''ר שלום. אני בת 30, בשנת 2004 עברתי CT בטן פעמיים, את הבדיקה השנייה חודש לאחר בדיקה הראשונה. בשנת 2007 נאלצתי לעבור בדיקת CT בטן שלישית. וחודשיים אחרי זה נכנסתי להריון, ב- שנת 2008 ילדתי . בעברי עוד 3 בדיקות CT לראש, עקב חשד למלפורמציה בכלי הדם. אני יודעת שחלק גדול מהבדיקות היה מיותר ואפשר היה להימנע מחשיפה מיותרת לקרינה. השאלה שלי היא:מה הן ההשלכות של הבדיקות המרובות של CT שביצעתי בעבר על הבריאות שלי ו על הבריאות של התינוקת שלי לטווח הקצר ולטווח הארוך? אני מודה לך מראש.

14/02/2009 | 18:59 | מאת: ד"ר חן הופמן

לא ציינת מדוע עברת את בדיקות הבטן. יש מצבים הדורשים בדיקה לבטן ולעיתים הבדיקה המתבקשת היא בדיקת CT. כיום מתפתח תחום ה MRI לבדיקות בטן וחלק מהבדיקות יוכלו להעשות על ידי בדיקה זו ללא קרינה. לגבי ה"סכנה"- לא מסוכן הברור שעברת עד כה, אך נסי לברר אם תצטרכי CT נוסף אם במצבך יתאים לעשות את הבדיקה על ידי MRI או US.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד