u.s. דופלר של בלוטות לימפה לימפה - דחוף

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/02/2009 | 17:51 | מאת: שנירית

ערב טוב לרדיולוגים! ברקע קרצינומה פפילרי של התאירואיד, נמצאת שנים ברמסיה. לפני 3 שבועות הבחנתי כי הצוואר הימני נפוח. לפני מספר ימים עברתי אולטראסאונד של הצוואר, באבחנה רשום: לאחר כריתת בלוטת התריס, הודגמו בלוטות לימפה בקוטר של 1.4 ס" הן בצוואר הימני, השמאלי והאמצעי. שאלתי, האם אבחנה זו מספיקה למומחה, ומה זאת אומרת הודגמו, האם הכוונה לחשש לסרטן?, בתודה מראש שנירית

02/02/2009 | 18:24 | מאת: ד"ר חן הופמן

המילה הודגמו פרושה שיש ב US בלוטות. לא ניתן לקבוע מהבדיקה הזאת האם אלו בלוטות סרטניות או למשל תגובתיות לזיהום ויראלי. יש להמשיך ברור באמצעי הדמיה נוספים כמו CT או MRI ובביופיה לפי הצורך.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד