אולטראסאונד טירואיד- גושים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

13/09/2009 | 13:23 | מאת: קארין

שלום, אני בת 28, יש לי דליפת סיליקון בחזה (עקב הגדלת חזה. לא ידוע עדיין אם זה קרע או לא אך נמצא בלוטות לימפה בבית שחי עם סיליקון) אני תוהה לגבי בדיקה/מעקב שאני עושה בשנה האחרונה של בלוטות הטירואיד.. עקב ממצא של נודולים אני עושה מעקב, ופשוט תהיתי האם יכול להיות שהנודולים הללו הם בעצם סיליקון שהגיע לצוואר? האם בבדיקת אולטראסאונד טיירואיד היו רואים אם היה מדובר בסיליקון? אלו התוצאות: שתי אונות הבלוטה בגודל תקין. בשתי האונות הודגמו מס נודלים בקוטר 2-5 ממ. משני צידי הצואר הודגמו בלוטות לימפה בודדות פשוטות בקוטר עד 1 סמ. לסיכום ממליצה ביקורת. אשמח לדעתך האם יתכן ומדובר בסיליקון והאם היו רואים אם היה כך בבדיקה הנ"ל..

21/09/2009 | 21:05 | מאת: ד"ר חן הופמן

קארין שלום, בלוטת התריס מרוחקת מהחזה, לכן לא נראה לי הגיוני שמדובר בממצאים הקשורים לסיליקון. ממצאים אלו הם גם שכיחים מאוד בבלוטה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד