סי טי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/01/2009 | 11:33 | מאת: מנשה

הפנו אותי לסיטי חזה לאחר עקב יריקת דם עם ליכה בטופס ההתחייבות לבדיקה ראיתי שהבדיקה שהוזמנה היא "CTט"מ חזה חתכ.דקים בלי חנ" אני מניח שחנ=חומר ניגודי מה ההבדל בין בדיקה עם החומר הניגודי לבדיקה ללא החומר ? האם במקרה זה עושים בדיקה ללא חומר ?

03/01/2009 | 19:38 | מאת: ד"ר חן הופמן

בבדיקת CT חזה לא תמיד מוזרק ח.נ. לפי שיקול של הרופא המבצע. אם השאלה מכוונת לריאות בלבד אין צורך בהזרקה. אם הבדיקה מכוונת הן לריאות והן לאברי בית החזה האחרים כן צריך להזריק. אני מציע לך לשאול לפני הבדיקה את הצוות המבצע מה הם מתכננים לבצע.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד