סי. טי. ספקט ואונקילוזיס ספונדליטיס

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

03/09/2014 | 18:46 | מאת: שושה

שלום, ראשית, שאלה- באיזה מבתי החולים באזור הצפון עושים בדיקת ספקט סי. טי? שנית, אני סובלת מאונקילוזיס ספונדליטיס מספר שנים ומקבלת זריקות ביולוגיות. ולעצם העיניין, אושפזתי במחלקה נוירולוגית עם כאבי תופת ותחושת חשמול חזקה מאוד בכתף וביד ימין, נימול בכף היד, חוסר תחושה בכריות של האמה האצבע והאגודל ותחושת רפיסות בכף היד. עם הזמן התפתח כאב עצום באזור חוליות הצוואר. בבדיקת סי. טי ראו בלט בחולייה צווארית, בבדיקת האי.אם.ג'י עלה כי המקור לכאב בחוליות הצוואריות (ולא בכתף). באם.אר. אי. לא נראה שום עצב לחוץ. למעט הבלט הכל תקין. עשו לי זריקת בלוק בכתף שהקלה ממש מעט על מצבי, באזור הכתף והיד. מהכתף שמאלה ובחוליות לא הוטב המצב בכלל. אני במבוי סתום ובמצוקה, עם כאבי תופת, נאלצת לשכב כל הזמן. כל מצב בו גופי מאונך (ישיבה או עמידה) מחמיר הכאבים לסף בלתי אנושי. קיבלתי תרופות שונות בשילובים שונים, גם דרך הווריד כדי להקל על הכאב ( כולל קוריזונים, , אוקסיקונטין וכו'). למעט המורפיום שקיבלתי שלש פעמים בביה"ח לא היה דבר שעזר להוריד את רמת הכאב ולו לדקות ספורות וגם הוא הקל על הכאבים רק במצב של שכיבה. במהלך אישפוזי לא נבדקה האפשרות שמצבי האקוטי קשור לקשחת החוליות, למרות נסיונותי להפנות את תשומת הלב לשם. כעת קראתי על כך שקיימת בדיקת ספקט המאפשרת לאבחן בצואר שיבושים שהם תוצאה של הקשחת כמו: סדקים, שינויים ניווניים, הצרויות במרווחים בין החוליות, שחיקה במפרקים המחברים בין זיזי החוליות וצמיחה של זיזי עצם בשולי החוליות. האם יש באמתחתך עצה או הארה הקשורים במצבי ובדיקת הספקט? או כיוונים נוספים שכדאי לבדוק? בברכה, שושה

שלום רב כבר עניתי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד